Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реформаторите: Не сме крили, че идеята за клипа ни е заимстваната

09 април 2014, 07:56 часа • 20810 прочитания

Ако някой си мисли, че сме крили откъде е взета идеята за клипа ни, при това през 2014 година, значи не знам. Клипът е направен доброволно, както и този в САЩ, заявиха от Реформаторския блок.

Пускането на новия клип на коалицията предизвика куп коментари в социалните мрежи, тъй като идеята на клипа не е нова. Тя е взаимствана от кампанията на Демократичната партия в САЩ при първите избори, на които Барак Обама беше избран за президент, а идеята е на Фонданцията на Леонардо Ди Каприо.

Няма никаква кражба, това е качествено нов тип кампания за България, коментира Петър Москов в студиото на Нова телевизия. Това е идея, която не включва компромати, брадви, черен пиар. Две денонощия вече медиите се занимават с клипа, проправителствената пропаганда го забеляза – просто седнете с любимия човек, с детето си и вижте клипа – правете избори, заяви Москов.

На въпрос дали това не е плагиатстване, политикът отвърна, че „когато не чувстваш музиката, ти се занимаваш с това кой е режисирал клипа”. Хората, които правеха посланието, знаеха откъде идва идеята. Целта ни е постигната – предпочитаме да ни асоциират с Обама, с една от най-големите демокрации в света, а не с Путин например, подчерта Москов.

Участниците в клипа, точно както и в американския му вариант, участваха доброволно, заради убежденията си, добави Москов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес