Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реформаторите канят ГЕРБ на среща, за да обсъдят съставянето на кабинет

02 декември 2016, 16:42 часа • 2214 прочитания

Реформаторският блок кани ГЕРБ на среща, за да обсъдят има ли мнозинство в 43-тото Народна събрание за нова изпълнителна власт.

Това съобщи пред журналисти заместник-председателят на СДС Румен Христов след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, предаде Дарик.

По думите на Христов реформаторите съжалявали, че Бойко Борисов е върнал мандата.

Ще кажа дали бихме подкрепили кабинет на Реформаторския блок, като ни поканят на среща и ни обяснят какво предлагат. Tова каза по-рано пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, след като върна на президента мандата за съставяне на ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание, предаде Фокус.

"Реформаторският блок, доколкото знам, имат среща да вземат решение", посочи Борисов. "Как да кажа дали ще подкрепим РБ, при положение, че не знам тяхното решение. Всяка моя хипотеза след това излиза, че съм си променил мнението и става теза. Като мине съвещанието им, като ме поканят с ръководството на партията на среща, като кажат какво предлагат, ще изляза и ще кажа крайното си решение", уточни премиерът в оставка.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес