Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разбраха ли Патриотите, че никой няма да шие подаръци за европредседателството?*

03 ноември 2017, 13:25 часа • 6881 прочитания

Българските производители ще шият и изработват подаръците, които ще даваме на гостите за европейското ни председателство. Това са разбрали от "Обединени патриоти" от обяснението на ресорния министър Лиляна Павлова на тема какви са възможностите за реклама на България в периода януари – юни 2018 година, когато страната ни ще поеме европейското председателство.

Твърдението, че някой ще "шие" нещо накара Actualno.com да направи проверка какви всъщност ще са подаръците, след като преди време беше съобщено, че никой не желае да шие специалните брандирани шалове и вратовръзки, които държавата планираше да раздава като подаръци. Изглеждаше, че ситуацията си остава същата, като това първоначално беше потвърдено и от министерството, отговарящо за европредседателството ни пред Actualno.com, но след това от министерството направиха уточнение, че все пак ще има фирми, които да шият и брандират шалове и вратовръзки! Те обаче не са избрани с обществена поръчка - защото е нямало кандидати, а с пряко договаряне.

Съгласно официалните документи с обществена поръчка за "изработка и доставка на промоционални рекламни материали за Българското председателство на ЕС" т.е. на база търг, ще бъдат брандирани и доставени само външни батерии с USB изходник и преходник за мобилно устройство, картонени папки, блокноти, календари, подаръчни торбички, химикалки, моливи, луксозни тефтери и магнитни книгоразделители.

Брандирането и доставката на батериите с USB ще струва 57 718 лева без ДДС, а поръчката се изпълнява от "Хермес Гифт" ЕООД, а управител на фирмата е Николай Йорданов. Изработката, брандирането и доставката на картонените папки, блокнотите, календарите и подаръчните торбички е на стойност 224 050 лева и е поето от военно-инвалидна кооперация "Корона". Химикалки, моливи, луксозни тефтери и магнитни книгоразделители ще изработва и доставя отново "Хермес Гифт" ЕООД, като държавата ще плати 29 678 лева.

Припомняме, че европредседателството ни ще струва около 150 млн. лева, повечето от които отиват за инфраструктурни проекти.

* Информацията е коригирана

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес