Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рашков: Можем да осигурим онова, което всеки българин очаква и го доказахме

02 септември 2022, 08:36 часа • 2957 прочитания

Мрачните прогноза за изборите са доста пресилени. Предизборният политически сезон ще протече нормално. Не споделям мнението, че едва ли не ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм, която доказа на какво е способна – това е „Продължаваме промяната“. Ние сме способни да повишим жизнения стандарт на хората и го показахме. Предишните управляващи, визирам ГЕРБ, не постигнаха това за 12 години.

Това каза в ефира на Нова телевизия водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник Бойко Рашков, който беше и министър на вътрешните работи.

„Тези кризисни моменти, които ни съпътстват напоследък – като газовата криза, спомогнаха някой теми да избледнеят“, каза Рашков, като визира разследванията на дейността на ГЕРБ в някой сфери, както и борбата с корупцията.

„Относно корупцията от ПП предвиждаме сериозни промени в антикорупционната комисия. „Досега тя обслужваше, тъй като съставът и бе избран от ГЕРБ и ДПС, тези политически субекти и не извършваше проверки на висши лица“, каза той.

„Ако разумния избирател се взре в програмата на ПП ще види, че това е партията, което може да осигури онова, което всеки българин очаква“, категоричен бе Рашков.

Относно излязлата информация, че прокуратурата е прекратила проверката срещу Пламен Моллов, той каза, че трудно може да коментира, тъй като не е запознат с мотивите на прокуратурата. „Не се обърна достатъчно внимание на първоначалната информация. Можеха да се съберат доказателства, които да доведат до друг извод. Ние върнахме държавата на „Капитан Андреево“, каза той.

„Сега времето е предизборно. Нямаме властови ресурс да пристъпим към практическо действие. Но можем да кажем на хората какво смятаме да направим“, заяви още водачът на листата в Перник.

По отношение на последното социологическо проучване, което показа, че разликата между ПП и ГЕРБ е 5%, той каза, че не иска да коментира проучвания, направени повече от месец преди изборите.

ОЩЕ: Бойко Рашков: Пресилено е да се твърди, че цялото МВР покровителства каналджиите

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес