Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рашков: ГЕРБ са в акция, обвиненията им за Европол за измислени

06 юли 2022, 17:41 часа • 3660 прочитания

ГЕРБ са в акция, обвиненията им за Европол за измислени. Това коментира министърът на вътрешните работи коментира обвиненията на ГЕРБ, че МВР е отказало да участва в акция на Европол. 

Според него от политическата партия търсят всякакви възможности и поводи да да казват колко лошо е МВР, още повече под ръководството на този министър на вътрешните работи. "Не обръщам никакво внимание на подобни измислени обвинения, както и едно такова, каквото разбрах, че едва ли не при изборите в Нова Загора МВР правила нещо. Нищо лошо не е направило МВР по време на вота в Нова Загора", каза още Рашков. Той увери, че полицията е обезпечила нормалното протичане на изборния ден. 

Той направи коментар за патрулно-постовата дейност на полицията предвид снощния инцидент в София.

"Създали сме малко по-различна организация на работа на патрулно-постовите служби в страната. Немалко познати, колеги, приятели и други, споделят с мен, че напоследък виждат повече полицаи по улиците. Това не означава, че сме назначили повече полицаи. Това е резултат от една нова организация. Вместо през деня полицаите да стоят по двама, трима или четирима в колите на сянка някъде, те ще патрулират из улиците на София, за да наблюдават на живо със собствените си очи, обществения ред, за да може там, където някой си позволи да го наруши, незабавно да вземат отношение", коментира Рашков. По думите му това ще се отнася за патрулно-постовата служба през светлата част на денонощието. 

"През нощта има много рискови ситуации. Не е целесъобразно полицаите да остават сами, а ще бъдат по двама поне", добави още той. 

Рашков заяви, че там, където няма достатъчно жива сила, ще има техника. "Ние имаме предвид не само такива инциденти като вчера, като снощи, а още много други престъпни деяния", добави той и уточни, че така ще се улесни разкриването. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес