Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радулов: Отношението в ИТН е като на господар с роби

19 юни 2022, 11:09 часа • 2385 прочитания

"Решението ми да напусна "Има такъв народ" не е спонтанно, а резултат от размисъл за това как нещата се движат в парламента. За моето решение допринесе начинът, по който се отнасяха с депутатите в парламентарната ни група – отношение като господар към роби".

Това сподели пред БНР бившият депутат от ИТН и вече независим народен представител проф. Николай Радулов. 

По думите му на депутатите на ИТН им се вменявало, че те не били нищо, а Слави Трифонов бил всичко и каквото им кажел той, това трябвало да правят. Иначе червени лампи е имало и преди това.

"Можех да го направя по-рано, но имаше някаква нерешителност у мен… Имахме надежди, обещаваше ни се, че нещата ще се променят. Когато ни се разпореди да се гласува с ГЕРБ, стана ясно, че няма смисъл да се стои в партия, която е загърбила нещата, заради които хората са я включили в политиката. Това преля чашата", коментира той. 

Радулов допълни, че политиката има грозно лице, което не се вижда, докато не влезеш в нея. "Партиите в България са такива, че не търпят различното мнение", изтъкна независимият депутат. 

Според него в групата на ИТН "има хора, които са честни и не желаят да играят ролята на гумен печат". "От там ще има и гласували срещу падането на правителството, и гласували "въздържал се". Мисля, че по-скоро вотът на недоверие няма да мине", смята Николай Радулов. 

Още: Христо Иванов: Ако кабинетът оцелее на косъм, пак няма да има стабилно управление

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес