Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радостин Василев предупреди Нинова да внимава с ИТН

21 юли 2022, 15:43 часа • 1456 прочитания

БСП провежда разговори за съставяне на правителство с независимите народни представители, които се отделиха от групата на ИТН. Заедно с тях е министърът на спорта в оставка Радостин Василев. Срещата се провежда в зала "Огледална" на Народното събрание.

"Уважаваме мнението ви като народни представители, каза Корнелия Нинова. Тя отново изрази позицията на БСП за желанието им да се състави работещо правителство. 

"Вие не търсите един фиктивен разговор, с който да направите едно нереално използване на третия мандат. Заедно с колегите сме участвали много активно при разработването на законодателната и управленската програма. Ние на експертно ниво притежаваме необходимия капацитет да бъдем максимално отговорни и диалогични пред това, което предстои пред България", каза Радостин Василев. Той заяви, че макар и тези 6 гласа да не достигат и да не са необходими, ако ИТН изразят подкрепа, те са много важни. 

"Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа", каза Василев. 

Нарастват шансовете за съставяне на правителство според Христо Иванов

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес