Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радослав Рибарски: Не бих пожелал ИТН за партньор на никого

24 юли 2022, 15:12 часа • 7387 прочитания

"Към избора на председател на КЕВР трябва да се подходи сериозно". Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР председателят на енергийната комисия в парламента от ПП Радослав Рибарски. "Комисията не може да функционира без председател. Новата процедура за избор ще отнеме поне три седмици. Не сме дискутирали кандидатури", допълни той.

"Вижда се, че в създалата се ситуация трябва да има кабинет. Необходима е здрава основа за реформи и да се върви напред", категоричен бе депутатът от "Продължаваме промяната".

За него реакцията на Слави Трифонов е била изненада. "Запис от една партийна среща не би трябвало да провокира един такъв внезапен и категоричен отговор Явно лидерът на ИТН възприема по друг начин ситуацията. В такъв важен период за страната една такава реакция намирам за преднамерена. Както рязко променят настроенията си, не бих пожелал партньор като ИТН на никого", посочи той.

Заради проблемите с "Газпром", "Булгаргаз" е в ситуация да купува количества газ от всеки търговец, който може да ги предложи. "Това води до еднократни договори за доставки, до покупка на спот пазар. Основната цел е подсигуряване на доставките. Тази сигурност на доставките води до купуването на всякакъв вид. Трябва да се преговаря с всички доставчици", каза още Рибарски.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес