Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев реди кабинета си. Кой ще бъде част от екипа му?

16 декември 2016, 08:00 часа • 5124 прочитания

След малко повече от месец, на 22 януари, 2017 г., в своя кабинет на „Дондуков” 2 ще се настани новоизбраният президент на България Румен Радев. С него, разбира се, ще пристигне и новосформираният президентски екип.

Започнаха спекулациите за имената на новите съветници и секретари на президента.

От БСП не отричат, че в администрацията на Румен Радев вероятно ще има хора от левицата. „По-скоро става въпрос за колеги, които участваха активно в кампанията на г-н Радев, колеги които бяха през цялото време с него в страната, направиха екип с него. Той е оценил тези им качества и затова ги е поканил, знам за такива хора”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Първите, поканени да работят с Румен Радев, очаквано са хората, които бяха с него по време на предизборната кампания. Сред тях са бившият депутат от БСП и член на ръководството на партията Деница Златева и журналиста Иво Христов, съобщава bTV.

Други имена, спрягани да прекарат следващите пет години като част от екипа на президента на България, са тези на Слави Василев и Николай Копринков. Василев беше част от щаба на Румен Радев, а Копринков е бивш кмет на село Труд.

Начело на кабинета на Илияна Йотова ще застане Надя Младенова, която е работила в Министерство на образованието.

От БСП твърдят, че е възможно част от експертите в президентството да запазят работните си места. Все още нито едно от бъдещите назначения на „Дондуков” 2 не е сигурно или окончателно, отбелязват още от левицата. Яснота за съветниците и секретарите ще има до края на месец януари.

 

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес