Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев пред Financial Times: Ще работя заедно с НАТО и ЕС

28 декември 2016, 18:15 часа • 4133 прочитания

Новоизбраният президент на България Румен Радев се опитва да разсее опасенията, че ще бъде много близък до Русия и Москва, след като е лидер на страна-членка на ЕС и НАТО, споменава Financial Times в обширно интервю за новия президент на България.

„България винаги ще работи само заедно със своите партньори, а това са Европейският съюз и НАТО. Искам България да бъде истински член на НАТО и да бъде лоялен и предсказуем партньор", казва Радев авторитетното издание.

Радев спомена, че ще настоява за възстановяване на връзките между алианса и Русия - позиция, която се възприема добре от някои части в българското общество.

„Изправени сме пред обща заплаха и това е ислямският фундаментализъм. Общите действия между НАТО и Русия са необходими. Трябва да работим за по-добър диалог помежду си, в противен случай няма да можем да се изправим ефективно срещу глобалните заплахи ", коментира Радев.

Британското издание коментира още, че Радев е доказал лоялността си към НАТО. По-рано през годината, той излезе по националната телевизия, за да критикува министъра на отбраната за забавеният избор на западни самолети.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес