Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев отговорил на РБ, че Путин не е канен за патрон на тържествата за 3 март

08 юни 2017, 13:40 часа • 2629 прочитания

"Ние в Реформаторския блок (РБ) сме убедени, че Освобождението на България от Османската империя е плод преди всичко на подвига на българския народ и неговата саможертва в името на независимостта и достойнството нашата държава. Вярваме, че Националният празник е повод да почетем постижението на националната воля за независимост и да почерпим самочувствие и пример и за днешните предизвикателства". Това се казва в позиция на политическия съвет на Блока, изпратена до медиите, във връзка с появилите се информации, че държавният глава на Русия Владимир Путин ще присъства на тържествата по случай 3 март.

"В този смисъл, приемаме отговора на президента Румен Радев, че няма отправена покана към президента на Русия Владимир Путин да бъде Патрон на националния ни празник като знак, че честванията на 3-ти март ще се превърнат в тържество на силата на българския национален дух и признателността ни към всички народи, които помогнаха за извоюването на освобождението и независимостта на България", пишат от РБ.

"Предлагаме като гости на тържествата да бъдат отправени покани към лидерите на всички държави, допринесли за националното ни освобождение, както и към държавните глави на европейските държави и към председателите на Европейската Комисия и Европейския Парламент", завършва позицията на РБ.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес