Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: INSAIT направи невъзможното - обедини усилията на четири правителства

11 април 2022, 12:37 часа • 2558 прочитания

INSAIT постигна невъзможното в българската политическа действителност - успя да обедини усилията на четири правителства, две редовни и две служебни, които работиха за едно по-добро бъдеще на България. Ако продължим в тази насока, съм сигурен, че ще имаме една много по-благотворна политическа среда занапред.

Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на новосъздадения Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии

„Имаме привилегията да участваме в едно прекрасно събитие, но зад токова събитие винаги стоят хора. INSAIT имат визията и могат да променят хода на историята и то не само на една страна, а на цял регион. Искам да благодаря на проф. Мартин Вечев за това и за работата, която свърши“, каза държавният глава. 

Президентът изтъкна, че задачата, която са си поставили от INSAIT, не е лека и изисква обединение на силите на всички институции, учени и обществото.

"Трябва да го направим, за да може нашите прекрасни учени в Швейцария и по целия свят да вършат част от работата си тук, като по този начин увличат и други млади хора", каза Румен Радев. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес