Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев за визитата на Макрон: Срещата не беше много успешна за нито една от двете страни

28 август 2017, 09:00 часа • 2139 прочитания

Тази среща не беше много успешна за нито една от двете страни. Ние знаем какво искаше Макрон - да постигне да се промени директивата за командироване на работници в ЕС. Българският национален интерес не е за такава твърда радикална реформа, каквато Макрон иска. Освен това трябва да се борим за преодоляване на измамите. Ако се приеме желанието на Макрон, ще пострадат много работници, защото те ще престанат да бъдат конкурентни и на фона целия европейски пазар. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV.

По думите му позицията на министър-председателя Бойко Борисов е била "много по-отговорна от тази на Радев, който даде безрезервна подкрепа."

"Влизаме в едно ускорено бъдеще на Европа, за един по-общ континент, което е хубаво, но много се изострят различните интереси. Трябва да се научим да отстояваме и да се борим дори с цената на такива, не много успешни, визити", допълни още той.

"Ние допуснахме сръбската дипломация и служби да се държат като вкъщи в Македония и резултатът беше, че прозападната партия на Любчо Георгиевски (ВМРО-ДПМНЕ) се превърна в антибългарска партия. Това никога повече не трябва да се допуска", коментира още Кънев.

В коментар за 100-те дни на третото правителство на Бойко Борисов, Кънев каза: "Има политическа равносметка на ДСБ, която аз изцяло споделям и тя е, че нищо не се случи за съжаление, защото България е държава, която има нужда нещо да се случи. Единствената сфера, в която правителството се справи добре, е политиката за Македония."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес