Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев призова за реформаторска коалиция без БСП

05 август 2022, 12:51 часа • 2650 прочитания

"Много категорично подкрепям предложението на Христо Иванов за изграждане на единна политическа сила в центристкото и дясно пространство, която да печели избори и да търси самостоятелно реформаторско мнозинство без БСП и подобни. Днес тази стара идея, която защитвам от десетина години, е за първи път реалистична и практически изпълнима".

Това написа в профила си в социалните мрежи евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев. По думите му е ясно, че "реалистично" съвсем не значи сигурно, а напротив - говори за трудно и бавно решение.

"Продължаваме промяната" най-вероятно ще предпочетат да се явят на 2 октомври сами - логично решение, което повечето нови партии в добра форма вземат. Това обаче не трябва да е краят на усилието за единство, напротив - началото", пише още Кънев и призовава своите съпартийци от "Демократична България" да не драматизират чуждо решение, което не зависи от тях, а да свършат своята част от работата и да започнат процеса на консолидация и обединение от коалицията им:

"С общи органи, вътрешни демократични механизми, привличане на партийно необвързани политици - това ще ни даде и по-силен изборен резултат. Преди всичко - ще бъде пример за пътя, по който трябва да върви цялото реформаторско пространство", казва Кънев и завършва:

"Да не подценяваме риска от дълго еднолично управление на президента Радев и/или коалиция ГЕРБ/БСП/ДПС - и в двата случая ще е необходима пълна консолидация в опозиция и борба за мнозинство в бъдеще."

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес