Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев: Ако ДБ не подкрепи ИТН, няма да е предателство

09 август 2021, 13:50 часа • 5843 прочитания

Ако Демократична България реши да не даде подкрепа на правителството, предложено от ИТН, това съвсем няма да бъде предателство.

Това написа във Facebook Радан Кънев в отговор на изказването на Слави Трифонов, че ще е предателство, ако партиите на протеста не подкрепят ИТН.

Радан Кънев обясни защо няма да се почувства предаден: "Защото, когато съм гласувал за ДБ, и през ум не ми е минавало, че ДБ може дори да преговаря за еднопартиен кабинет с 65, в огромната си част на мен напълно непознати, народни представители зад гърба си".

По думите на Кънев той е виждал и "Троянски коне, които са обещавали реформа, а са работили всъщност за мафията, и Троянски магарета, които не могат да различат правилно от грешно и добро от зло. Виждал съм и хора, които се сгъват на четири при първото намигване на Главния, независимо какво са обещавали".

Кънев обяви, че дава пълна подкрепа на своите лидери за преговори. "И ако такива преговори постигнат успех - ще ги подкрепя и поздравя. Но ако преговори няма и те вземат решение да не подкрепят евтиния Ви и доста аматьорски шантаж, ще се чувствам не предаден, а просто ... представен", пише още Радан Кънев.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес