Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов: По-добре ГЕРБ да постои на резервната скамейка през следващите години

02 февруари 2021, 17:20 часа • 2634 прочитания

Вече съм казвал, че е по-добре Борисов да не бъде премиер, дори и при успех, защото ще загуби още повече. Но може да се завърти схема, в която ГЕРБ да намери място поради опасението, че служебно правителство, когато и да е то, ще работи против тях. Това много ги плаши. За мен е неразбираемо. Във всеки случай смятам, че е по-добре ГЕРБ да постои на резервната скамейка през следващите години.

Това казва в интервю за "24 часа" Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г.

По думите му стратегическият план за България, изготвен от екипа на Румен Радев, "не може да мобилизира националните сили за българския успех".

Попитан за темата "Македония", към която е съпричастен, Първанов казва: "Както се вижда, след договора не се случи нищо реално. А трябваше да има работа и резултат в две посоки. Първо, дефиниция на понятието “обща история”. За мен това означава да се запише кратко и ясно, че населението на днешна Северна Македония, на Вардарска Македония през вековете до първите десетилетия на ХХ век е имало българско национално самосъзнание. А революционната организация през този период е имала български национални цели и задачи".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес