Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов "доведе" Бойко Борисов във властта, казва Минчо Спасов

12 ноември 2013, 18:00 часа • 31093 прочитания

Бившият президент Георги Първанов е човекът, който е помогнал първоначално за възхода на Бойко Борисов. Това заяви Минчо Спасов в "Лице в лице" на bTV, който беше депутат от НДСВ и общински съветник от СДС.

Спасов заяви, че има информацията от първа ръка – от генерал Бриго Аспарухов. Аспарухов е началник на Националната разузнавателна служба (НРС), де факто предшественик на сегашния ДАНС, в периода 1991 – 1997 година. На 6 март 97-ма година Апсарухов е освободен от поста от Петър Стоянов и е разследван за престъпления по служба – унищожаването на досието на Атанас Тилев, унищожаване на архивни документи с оперативен характер, придобиване на имотни облаги. През 2003 година Симеон Сакскобурготски опита да назначи Аспарухов за съветник по националната сигурност, но се отказва.

Тилев е преводач на Тодор Живков, шеф на "Дару финанс", бивш собственик на фалиралите Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка. По време на съществуването й се смята, че Банка за земеделски кредит финансира фирми около икономическия кръг "Орион", близък до Жан Виденов.

Според Минчо Спасов в момента протестът трябва да е пред парламента, а не в Софийския университет. Спасов счита обаче, че липсата на яснота след оставката на това правителство пречи на самия протест.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес