Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първан Симеонов: Щом се говори за управленска програма, вратата за взаимодействие е леко отворена

25 април 2023, 20:10 часа • 2016 прочитания

"Това е загуба на национално време. Още през 2020 г. предупреждавахме, че така ще стане. След като говорят за управленска програма, значи вратата за някакво управленско взаимодействие е леко отворена. Като че ли ПП осъзнава, че трябва да бъдат една идея по-конструктивни. Но колкото и да са конструктивни, те са анти-ГЕРБ проект". Така социологът Първан Симеонов коментира пред БНТ преговорите между първите две формации.

"Важна е голямата картина, а не детайлите - детайлите сме ги предвидили отдавна", добави той. По думите му Бойко Борисов иска да падне стигмата върху него, а ПП не искат да се долепят до ГЕРБ, защото това е сигурна смърт.

"Цялата сила им идваше от анти-ГЕРБ настроенията. Борисов е много "за" да има някаква коалиция, а ПП по-трудно ще го приемат. Единственото нещо, което трябва да се случи, е ПП да продадат нещо на своите избиратели. Много е тежка ситуацията и всичко е гадаене", каза още Първан Симеонов.

Специалистът по политически комуникации проф. Росен Стоянов пък заяви, че коалицията ПП-ДБ не прави нищо в посока обясняване за случващото се. "Когато съществува информационен вакуум, той се запълва от догадки и предположения", каза той.

Стоянов обясни, че според всички социолози гласуват само твърдите електорати. "Това са най-заклетите фенове. Те са за пълната победа. И в един момент някой тръгва да се договаря - тези избиратели не искат това, по логиката на твърдите електорати. Това е научната логика", уточни проф. Стоянов. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес