Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълна мъгла около оставката на кабинета

23 юли 2014, 11:06 часа • 24669 прочитания

Министрите от правителството не знаят кога точно премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на кабинета.

Министърът на отбраната Ангел Найденов предположи, че това ще се случи най-късно до края на утрешния ден, а министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев не изключва това да стане днес. Йовчев е категоричен , че Орешарски ще спази всички поети антгажименти в рамките на проведените преди това политически консултации, информира БНР.

Вчера председателята на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов каза, че е много възможно премиерът да депозира оставката в парламента след редовното заседание на правителството днес.

Ще направя предложение за включване в дневния ред. Но за да направя предложение за включване на решение по оставка на правителството, трябва да има заседание. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков, предаде агенция „Фокус”.

Той добави: „За да има заседание, трябва да има кворум”. Припомняме ви, че днешното заседание отново се провали заради липса на кворум.

От днес "Коалиция за България" чрез своите председатели на комисии, а там където няма председатели – зам.-председатели, започваме да отчитаме свършеното от нас в 42-то Народно събрание и какво остава за довършване от следващия състав на парламента. Това каза зам.-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Корналия Нинова на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус .

Междувременно във Facebook профила на сайта NОresharski се появи следното съобщение: ОСТАВКА НЯМА ДА ИМА ДНЕС.

В него четем: "От два независими източника NОresharski научи, че ОСТАВКАТА ще бъде подадена утре - четвъртък, след като това правителство подпише договора с “Уестингхаус” за изграждането на 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”. Веднага след това ще бъде депозирана и ОСТАВКАТА.

Екипът ни искрено се надява, всичко това да е грешка и да бъдем опровергани с ОСТАВКА в рамките на днешния ден. По информация на Дневник, обаче, които от своя страна цитират свои източници от БСП на днешното заседание и.д. правителството ще обсъжда именно този договор като допълнителна и необявена в дневния ред точка.

Според медийни публикации, се предвижда "Уестингхаус" да получи 30% в смесената компания с българското държавно дружество "АЕЦ Козлодуй Нови мощности".

По информация на "Ройтерс" стойността на реактора AP-1000 ще е около 5 млрд. долара".

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес