Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прошков: Нямам информация да се готви изключването ми

25 април 2016, 14:43 часа • 646 прочитания

Нямам информация ДБГ да готви изключване ми от партията. Това заяви общинският съветник от групата на Реформаторския блок Прошко Прошков пред репортер на Actualno.com след края на днешното заседание на транспортната комисия.

Припомняме, че на 20 април депутатите от партията на вицепремиера Меглена Кунева се разграничиха от гласуването на Прошков, който подкрепи увеличението на цената на билета в столицата на 1,60 лв.

Те заявиха, че очакват Контролният и Изпълнителният съвети да разгледат поведението му и да вземат решение съгласно устава на движението. Уставът пък предвижда, че нарушител на партийната дисциплина може да бъде изключен. Именно такъв е казусът с Прошков, който гласува за поскъпването въпреки партийното решение такава подкрепа да не се дава. Други партийни наказания в устава не са предвидени.

Самата Кунева пък обясни, че депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок ще решат дали представителят на ДБГ в СОС ще бъде изключен от партията.

Днес, 25 април, Прошков за пореден път защити повишението в цената, като заяви, че не очаква столичани да се отдръпнат от масовия транспорт и да се качат отново на колите си.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес