Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата спъва партията на Божков за ЦИК

12 февруари 2021, 17:20 часа • 7890 прочитания

Софийската градска прокуратура оспорва решението на СГС да регистрира партия "Българско лято". За това потвърди и самият Божков във Facebook. Той уточнява, че партията ще участва в изборите с андатоносител.

Мотивите, с които делото се изпраща във Върховния съд, са, че в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена. Освен това била нужна експертиза за установяване дали наистина е била проведена телеконферентната връзка за учредяване на партията.

Прокуратурата твърди още, че лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Българския монетен двор.

Крайният срок за регистрация е на 17 февруари. Според процедурата има 7-дневен срок за възражения. След това казусът се изпраща във Върховния касационен съд, а той се произнася по партийни регистрации до 14 дни, пояснява defacto.bg.

Час по-късно Божков публикува в профила си във Facebook част от интервю с него, в което той заявява, че главният прокурор е служител на Пеевски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес