Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата с вътрешна проверка на производството срещу Гуцанов

17 октомври 2013, 13:19 часа • 24675 прочитания

Спечеленото в Страсбург дело от страна на червения депутат Борислав Гуцанов привлече вниманието на прокуратурата, а главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че започва проверка на начина, по който е водено делото в България срещу Гуцанов.

 

Преди дни Гуцанов осъди България в Страсбург и получи обезщетение от 40 хил. евро заради действията на МВР, съда, прокуратурата и тогавашния министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов по акция "Медузите". В нея Гуцанов беше показно арестуван, а тази година делото беше прекратено заради липса на престъпление.

„Смятам за напълно обоснован извода, че производството е трябвало да бъде прекратено - всъщност въобще не е трябвало да бъде започнато. Всичко това ще подлежи на съответна преценка, както действията по задържане, така и действията на нашите органи. В крайна сметка нещо е започнато по срамен начин и е завършило по срамен начин”, заяви Сотир Цацаров, цитиран от Нова телевизия.

Самият Гуцанов, който бещепредседател на Общинския съвет във Варна по време на "Медузите", операцията е направено специално от ГЕРБ, за да вземе властта в морската ни столица.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес