Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата и ДАНС искат да заличат „Възраждане”, алармират от партията

26 юни 2020, 17:27 часа • 8669 прочитания

Държавната агенция за национална сигурност е започнала проверка на регистрацията на ПП Възраждане. Това информира председателят на партията Костадин Костадинов, който разказа и за причините, които окачестви като абсурдни.

По време на пресконференция в БТА от партията обявиха, че 12 човека от ръководството на „Възраждане” са обект на натиск от страна на държавна институция. С рекет, заплаха и шантажи те са принуждавани да се отричат от подписите си за учредяване на Възраждане преди 6 години.

Става въпрос за проверка на Софийска градска прокуратура, чийто изпълнител в момента е ДАНС. Целта на тази поръчка е да бъде заличена регистрацията на "Възраждане", допълни Костадинов.

Причината е, че "Възраждане" е най-голямата заплаха за управляващия режим в страната ни.

"Твърдението, което прокуратурата се опитва да защити, е не просто, че е нямало достатъчен брой учредители за партията, а че въобще не е имало учредително събрание, което представлява една брутална лъжа“, обясни Костадинов.

Той сподели, че няма никакви притеснения от проверката и е сигурен, че всичко е максимално изрядно.

„Това, което ме притеснява обаче, е че ДАНС се занимава с политическа партия в България, при условие, че нейните функции са тотално различни и те нямат в своите разписания подобно условие, което да изисква разследване на партия“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Костадинов е категоричен, че той и партията му по никакъв начин не са заплаха за националната сигурност и няма основания за проверката.

Той попита сигурността на ГЕРБ равнозначна ли е на националната сигурност. Очевидно държавата ни се превърна в частна собственост на една партия и няколко олигарха, които използват държавните институции, за да се справят с неудобните.

Политическият натиск над граждани, предприемачи и политически организации в родината ни е факт, но за това не се говори - над него е наложена цензура. „Възраждане” предлага обединяваща алтернатива, която ще помогне на всеки български гражданин, попаднал под натиск, да защити себе си, семейството и бизнеса си.

Сега да уточним – ние от Възраждане не признаваме управляващия в България режим.

Не признаваме правителството, нито неговите служби, нито прокуратурата, нито съдът. Те са доказали многократно, че работят срещу българските национални интереси. Ето защо декларираме пълната си решимост да премахнем всички представители на режима в държавното и местното управление, както и да ги предадем на справедлив съд, който ще бъде създаден специално за разследване на престъпленията им.

В този момент, уважаеми сънародници, аз не искам от вас помощ. Искам друго – да се събудите, искам да се ядосате, искам да се борите за свободата си, посочи още Костадинов.

В понеделник в 16 часа симпатизанти на партията ще подкрепят пред ДАНС разпитвани активисти на партията.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес