Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата е образувала производство по сигнала на ГЕРБ за посредниците при покупката на газ

26 октомври 2022, 16:36 часа • 2682 прочитания

Прокуратурата е образувала наказателно производство по сигнала на ГЕРБ за покупката на газ през посредници. Това стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев по време на среща с ПГ на ГЕРБ - СДС в парламента. 

Припомняме, че от ГЕРБ сигнализираха ДАНС, вътрешният министър Бойко Рашков за покупката на газ от МЕТ, а в началото на юли се похвалиха, че сигналът им за посредниците за покупка на газ е отнесен до прокуратурата. 

Темата поде Даниел Митов, който обърна внимание, че от ГЕРБ-СДС са подавали сигнали, свързани с посредниците по газа и други проблемни казуси. "Не забелязваме някакво движение в прокуратурата по тези казуси, а ми се иска да разбера сега това на сблъсък на институциите ли се дължи или е нужно по-задълбочена работа", каза Митов.

Главният прокурор Иван Гешев му отговори, че по сигнала за посредниците на газа има образувано наказателно производство в Национална следствена служба. Той обаче каза, че не е запознат със спецификите по разследването и няма разрешение да изнася информация по него. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес