Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Мирчев: Старите язви на София имат нужда от различно отношение

08 юли 2015, 19:51 часа • 6470 прочитания

Трябва да говорим за политика, а не за политики особено в град като София, който е половин България. Това каза проф. Михаил Мирчев на дискусията "Култура за теб. Култура за нас. Култура за София". Кръглата маса беше организирана от Градския съвет на БСП и е поредното събитие от серията тематични срещи от различните сектори в столицата.

"Трябваше темата на днешната среща да бъде "Ние в културата", каза проф. Мирчев, който е единственият официално обявил, че се кандидатира за кмет на София от БСП. Дали обаче ще бъде той ще стане известно на градската конференция на 25-и юли.

"Всичко, което коментирахме на тази среща, са изговаряни многократно неща, добяви още той. - И ако не намерим решение на тези проблеми, ще сме поредните досадници, които занимават обществото с отдавна широко известни неща. Трябва да погледнем нетрадиционно на старите, разровени язви в София. И още в самото изговаряне трябва да се търси някакъв по-интересен ключ, за да станем интересни говорейки за стари неща. Ако погледнете стратегията на София за културно развитие в периода 2013-2023 година, ще видите, че този много дълъг период заслужава стратегия. Но, ако се вгледате в нея, ще видите колко много пожелателна терминология има вътре".

Според Михаил Мирчев, ако цялостната стратегия за културно развитие на София бъде построена правилно, тогава ще бъдат разрешени и финансовите проблеми в този сектор. Именитият социолог обеща пред хората на културата, че ще ги потърси за помощ, ако бъде издигнат за официален кандидат на БСП за кмет на София.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес