Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Михаил Константинов: Трябва да се търси вариант за редовно правителство

29 ноември 2016, 21:23 часа • 1579 прочитания

„Не е необходимо да се върви към избори сега, а да се помисли за стабилността на страната.” Това заяви пред „Фокус“ проф. Михаил Константинов. Според него логичното решение в политическата ситуация сега е да се търси вариант за съставянето на редовно правителство, защото без това има минимален шанс то да изкара пълния си мандат. Фактор за съставянето му е и несигурната обстановка за следващите няколко месеца.

„Виждате, все повече се изостря ситуацията с миграцията по българските земи. Президентът на Турция Реджеп Ердоган продължава да заплашва, че ще пусне миграционните потоци. Освен това се очаква всеки момент да падне и Алепо. Именно заради това е нужно не да се бърза с изборите, а да се гарантира сигурността до пролетта. Тогава вече, ако положението е нетърпимо, ще се проведат избори, което си е демократична процедура“, отбеляза Константинов.

Той коментира също, че въпреки резултатите от референдума според него не бива бързо да се преминава към мажоритарна система и определено не в този ѝ вид, тъй като има множество проблеми, които чакат своето решение.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес