Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме промяната" нямат все още яснота за кандидат-премиер

21 юли 2022, 10:40 часа • 1427 прочитания

"Продължаваме промяната" нямат все още яснота за кандидат-премиер. Това стана ясно от изявлението на председателя на парламентарната им група Андрей Гюров.

Думите му идват на фона на съгласието около четирите партии от старата коалиция, че министър-председателят трябва да бъде излъчен от "Продължаваме промяната" и след изказването на депутата Радослав Рибарски, че в  най-голямата партия в 47-ия парламент са се обединили около кандидатурата на Асен Василев. 

Днес обаче Гюров отговори малко по-различно на въпрос дали "Продължаваме промяната" имат вече име за министър-председател. "Засега тече все още първия кръг на разговорите. Днес има среща между БСП и "Демократична България" и независимите депутати. След този кръг преминаваме към посока обсъждане на персонални позиции и обсъждане на премиер. Засега тази тема не е обсъждана. Нашата номинация за първия мандат беше г-н Василев", каза още Андрей Гюров. 

Той коментира и дали от "Продължаваме промяната" са готови да преглътнат тежките думи, които са си разменили с ИТН. "С ИТН вече сме водил и преговори, работили сме заедно в коалицията. Там нивото на доверие не е висок.о Това, което може да се направи от тук напред е да се разговаря на базата на принципи и конкретни цели и задачи", добави той.

Поканен ли е министърът на отбраната да участва в бъдещо правителство? Четете ТУК. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес