Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме промяната": Нямаше антикорупционно мнозинство в този парламент

29 юли 2022, 14:14 часа • 944 прочитания

Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идея как да бъдем по-успешни и по-ефективни. Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Андрей Гюров в пленарната зала.

Днес е последното заседание на 47-то Народно събрание. От 1 август депутатите излизат в лятна ваканция, а следващата седмица се очаква президентът да издаде указ за разпускане на парламента, след като БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

"Вероятно и следващият парламент ще бъде труден, но ние няма да отстъпим от това да спираме корупционните кранчета", декларира Гюров.

"Вярваме, че в следващия мандат ще можем да постигнем още много повече за свободна и просперираща България", добави той. 

По думите му корупцията не е намерила достатъчно врагове в този парламент. "Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда", каза той.

По думите му и следващият парламент ще бъде труден, но обеща, че партията му няма да се откаже от основната си цел - борбата с корупцията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес