Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проданов: Икономическата политика е най-големият провал в правителството "Борисов 2"

22 февруари 2017, 09:55 часа • 1160 прочитания

Финансовата и икономическа политика са най- големият провал в правителството “Борисов 2”. Коментарът направи Константин Проданов, председател на АБВ, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 23-ти МИР София и 27-ми МИР – Стара Загора.

Според него икономическият ръст у нас е крайно недостатъчен, за да догони средното за ЕС равнище.

„Tрябва ни двойно или тройно по-висок ръст, а това може да се случи само с активното участие на държавата, която вместо да прави нещо по въпроса, тя абдикира. Проектите с чужди инвестиции за миналата година са спаднали с повече от 50%. Никой, очевидно, не намира тази стабилност и нашите ниски данъци не са привлекателни, за да инвестират тук в България, така че за мен това е един голям провал. Освен всичко това, друг много голям провал също е външната ни политика, провалена успешна кандидатура за ООН, загубено еврокомисарско място, неясно защо. Най-вероятно поради тази загуба ще сме повече от шест месеца без еврокомисар, като отново по неясни причини успяхме да се скараме с традиционни за нас сътрудници. Провал има и в отбраната", коментира Константин Проданов.

Той уточни, че това за него са много сериозни провали. Константин Проданов допълни, че ревизията, която прави служебното правителство по министерствата, е по-скоро “параван“.

"По-време на кампанията коалицията „АБВ – Движение 21“ ще акцентира на промяна в данъчната система, преструктуриране на икономиката, активна социална политика, съдебната реформа", каза още Проданов, цитиран от Фокус.

Според него е необходима по-активна българска дипломация по отношения на военното присъствие на НАТО в Черно море и недопускане на напрежение с Русия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес