Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът не прие оставките на главния секретар на МВР и заместника му

24 ноември 2022, 17:50 часа • 2260 прочитания

Президентът Румен Радев не прие депозираните оставки на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров и заместника му гл. комисар Станимир Станев.

Припомняме, че двамата пожелаха да напуснат постовете си след трагична катастрофа в София, при която загина полицай след гонка с бус, пълен с мигранти.

"Аз и колегата главен комисар Станев подаваме оставка пред министъра на вътрешните работи, но не това е важният проблем, а важно е депутатите в утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени. Нека съдът и прокуратурата да бъдат особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоби и на условни присъди, те отново се връщат и се изправят пред колегите", заяви Тодоров след инцидента. Подробности за него четете в този материал.

"Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции", се казва в позицията на държавния глава след като се е запознал с внесените в президентската институция документи от МВР и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес