Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът ще участва в кръгла маса, посветена на проблема с бежанците

18 септември 2016, 20:20 часа • 3447 прочитания

Премиерът Бойко Борисов ще участва в кръгла маса, посветена на проблема с бежанците.

Събитието ще се проведе в в централата на КНСБ, а темата е „Бежанската криза – национални рискове, регионални измерения и мерки за овладяването ѝ“ .

От КНСБ съобщават, че по време на дискусията ще бъдат поставени въпроси, свързани с опасностите за националната сигурност и проблемите на интеграцията на бежанците; нелегалната миграция и предизвикателства пред местните власти.

Според синдиката сме свидетели на безпрецедентна по своите мащаби бежанска и миграционна криза, която в глобален план поставя огромни политически и социално-икономически предизвикателства. Силно засегнати са всички страни по пътя на емигрантския поток, Европа като крайна цел се задъхва от наплива на бежанци от конфликтните региони на Азия и Африка, в това число и България.

В кръглата маса ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, социалният министър Зорница Русинова, председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, Гинка Чавдарова – Изпълнителен директор на НСОРБ, кметове, представители на общински съвети, специализирани структури, охранителни органи, здравни и образователни заведения, синдикални лидери и др.

В дискусията за ефективните мерки за овладяване на кризата и необходимата международна подкрепа участие ще вземат Естер Линч - конфедерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите и Матайс льо Рут - представител на Върховния комисариат на бежанците към ООН за България, предаде БГНЕС. 

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес