Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът: Няма лошо да се проверяват концесии, включително и на "Юлен"

25 февруари 2018, 12:36 часа • 1830 прочитания

Няма нищо лошо да се проверяват концесии, включително и на „Юлен“. Това каза по време на 9-тия Зимен университет на Младежки ГЕРБ, който се провежда в Сандански министър-председателят Бойко Борисов във връзка с протестите на „Зелените“ срещу втория лифт в Банско.

Той заяви, че ПП ГЕРБ е модерна партия, която която осъзнава, че Неправителствените организации (НПО) имат важна роля, защото те са като барометър и противотежест на правителства, за да има контрол и прозрачност.

„Не ни отива на ГЕРБ да говорим срещу Неправителствените организации (НПО) и „Зелените“. Да, някои път са крайни, но всъщност те водят една политика, в която алармират непрекъснато за различни неща и понякога са прави, друг път не. Аз съм убеден, че няма нищо лошо да се проверяват концесии, включително и на „Юлен“, тъй като това е едно от исканията на природозащитниците. Естествено, че сме за втори лифт и като гледам представителите на зелените, с които се срещам, също нямат нищо против“, подчерта министър-председателят.

Бойко Борисов добави, че природозащитниците обаче са наплашени, че когато се разреши нещо, след това стават нарушения и презастрояване.

„Опасяват се и от това, че местните власти не винаги издържат на натиска от страна на местния бизнес. Много внимателно следим ситуацията, защото е важно да има втори лифт и съпътстващата го инфраструктура, но без нищо извън това, което е разрешено“, каза Борисов.

Премиерът добави, че няма никакви проблеми с еколозите и не би позволил някой от ГЕРБ да използва обидни епитети срещу тях.

„Ние искаме да пазим екологията, така че не можем без еколозите, нито те без нас“, коментира Борисов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес