Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прехвърлянето на топката за Симеоновския лифт започна: Председателят на СОС посочи кой е виновен

20 май 2024, 08:03 часа • 4596 прочитания

Заслугата да няма Симеоновския лифт е заради безхаберието на предишното управление. Основният виновник затова е бившият кмет на София госпожа Йорданка Фандъкова.  Това заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров пред bTV. 

Той смята, че договорът за приватизация ощетява Столична община. ПП-ДБ-Спаси София са наясно с проблема и търсят решение, за да го разрешат. Откакто ние сме на власт, ние сме като в минно поле в Столична община, оплака се Цветомир Петров. 

Още: Симеоновският лифт и Витоша станаха предизборна тема

Цветомир Петров посочи, че се водят сериозни разговори със собственика на лифта, за да се види какво и как може да се направи, какво общината може да направи като инвестиции, за да се решат проблемите със Симеоновския лифт. 

Още: Васил Терзиев: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

Движението по Патриарха

Той очаква Върховният административен съд (ВАС) да се произнесе и тогава да се коментират съдебните решения относно движението по Патриарха. Темата е доста политическа специално за предизборната кампания и вероятно в предизборната кампания ще имаме решение, очаква Петров. 

Според него един булевард не може да е само на гражданите, които живеят на него. Трябва да бъде ясно, че за ПП-ДБ-Спаси София приоритет ще е градският транспорт, подчерта Цветомир Петров. 

Той също е на мнение, че трябвало да има по-широко обществено обсъждане за реорганизацията на движението. Иначе на Цветомир Петров му харесва реорганизацията, като даже таксиметровият шофьор, който докарал Петров му сподели, че и на него му харесва реорганизацията. 

Още: "Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес