Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на Съюза на изобретателите в България е водач на листата на партия МИР в Силистра

03 ноември 2021, 10:35 часа • 2118 прочитания

Д-р инж. Марио Христов е водач на листата за кандидати за народни представители от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за област Силистра. Той е машинен инженер, дипломиран патентен специалист с докторска дисертация на тема “Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации” и магистър по право. Д-р инж. Христов е лицензиран оценител на дълготрайни нематериални активи и български представител по индустриална собственост за изобретения, марки и дизайни, както и европейски представител за изобретения. От 1999 г. е секретар на Съюза на изобретателите в България, а от 2009 г. е негов председател.

"За да се развива икономиката и обществото държавата трябва да гарантира и да създава оптимални възможности за желаещите да реализират интелектуалния си потенциал в сферата на икономиката, иновациите, науката и културата. Според нас от партия МИР изпълнението на тази изключително важна задача може да се осъществи само при условие, че в управлението на тези сфери бъдат привличани признати и доказани професионалисти и експерти. Една от целите на партия МИР е да наложи правилото всяка кандидатура за управленска позиция в страната да се избира само от браншовите и професионалните обединения по съответните направления на дейност“, заяви водача на листата на партия МИР в Силистра д-р инж. Марио Христов.

Той подчерта, че партия МИР има конкретно решение на проблема с качеството, подготовката и компетентността на управленските кадри и това е въвеждането на система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления.

„Партия МИР предлага в България да бъде въведена със закон Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление. Това ще гарантира, че заемането на всички управленски позиции в държавата ще се осъществява само по строго определени правила и само след преминаване през конкурси, провеждани от специалисти в дадената област. Това на практика ще наложи коренно различен подход при подбора на управленските кадри в страната, които ще бъдат компетентни, експерти и професионалисти“, заяви още д-р инж. Марио Христов.

Той подчерта, че за да е здраво и устойчиво едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата, идеологията, която партия МИР изповядва, ще даде на българите възможността да си избират само онова управление, което ще им гарантира достойно съществуване и неограничени възможности за личен успех и развитие.

„Смятам, че с опита и знанията в моята област мога значително да помогна за развитието на българската икономика и индустриализацията на България. През последните десетилетия значително се чувства отсъствието на държавата в помощта и подкрепата за българските изобретатели, иновации и изобретения и смятам, че приложението на немския модел на пазарно-социално стопанство у нас, каквато е една от основните цели на партия МИР, значително ще подобри индустриалния отрасъл. Този модел освен баланс между свободата на предприемачеството и справедливост при разпределението на средствата във всички сфери – образование, здравеопазване, национална сигурност и т.н., той дава и възможност и условия за развитието на индустрията, иновациите, предприемаческия дух на младото българско поколение и най-вече ефективност на икономиката и бизнеса", заяви водача на листата на партия МИР в Силистра д-р инж. Марио Христов.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес