Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на СГС: ГИТ защити жената на Яне Янев с неверен аргумент

27 януари 2016, 08:06 часа • 4353 прочитания

Мотивировката на ГИТ е несериозна - да не се освобождава съпругата на Яне Янев, защото е майка на дете под три години. Тя не е такава, коментира председателят на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов по нашумелия случай. Припомняме, че Галя Янева се е провалила на тест за квалификация на съдебни помощници.

Заради настоящето становище на ГИТ, СГС иска ново становище, защото Галя Янева всъщност била в отпуск по болничен. Съпругата на Янев била в болничен само за деня, в който са проведени тестовете и тя не е била в САЩ, когато е била в болничен - била е там по време на платената си годишна отпуска, стана ясно от думите на Топалов пред bTV.

За 15-16 години не съм виждал откази на ГИТ по такива случаи, а сега получихме три отказа - за трима души, включително жената на Яне Янев, коментира още председателят на СГС. Той уточни, че заплатата на съдебните помощници в съда е около 2000 лева.

Освен Янева, ГИТ не позволи уволнението на жената на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров - Доника. Основанието за нея е, че има дете под три години.

Топалов определи записите по "Яневагейт" за истински, защото това са гласовете на Владимира Янева и Румяна Ченалова

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес