Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правосъдният министър призова депутатите да спрат с вътрешнопартийните спорове и да гледат важните законопроекти

15 юни 2022, 08:42 часа • 1082 прочитания

За всички е важно да се разследват корупцията с евросредства. Внесохме законопроект, който не е в програмата на Народното събрание и тази седмица. Това каза в ефира на Нова телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова.

Тя призова депутатите да започнат да гледат важните законопроекти, а не да се занимават с вътрешнопартийни спорове. „Трябва да направим управляващото мнозинство по-работещо и по-ефективно. Имаме война. Нека да се върнем към важните въпроси“, каза тя.

Попитана какво ще се случи със съдебната реформа в тази ситуация тя каза, че работата по различните законопроекти е вървяла бавно. „В Плана за възстановяване има редица неща, които трябва да направим, за да усвоим едни 13 млрд. евро. Преобладаващата част от хората не искат предсрочни избори. Нека за да поставяме бъдещето на страната на карта“, каза тя.

Относно предложението Бойко Рашков да поеме КПКОНПИ тя каза, че предложението е на премиера Кирил Петков. „Колегите от парламента от „Демократична България“ казаха, че ще го подкрепят“.

Според нея първо трябва да се направят структурните промени, а след това персоналните. “Но необходимостта да се забързат някои преписки по корупционни сделки явно води до това бързане“. 

ОЩЕ: Откриха редица нарушения в обществените поръчки в затворите у нас

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес