Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ очакват грозни сцени в пленарна зала в защита на Антон Славчев (ВИДЕО)

19 септември 2024, 09:35 часа • 587 прочитания

ПП-ДБ очакват грозни сцени в пленарна зала в защита на шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев. Това стана ясно от изявлението на Лена Бориславова от ПП-ДБ пред медиите в парламента. 

"Мотивите, с които искаме това освобождаване, са свързани със системната липса на резултати в дейността на комисията, че разследвания за корупция няма, разследвания срещу лица по "Магнитски" - няма. В същото време папки, които са държани на трупчета както по делото на Румен Гайтански - Вълка, много бързо, когато е необходимо и има раздор в политическата върхушка, която владее комисията, се превръщат в резултатни разследвания. Поради тази причина ние настояваме Антон Славчев да бъде освободен, понеже с дейността си е показал, че опъва чадър там, където трябва", каза още Бориславова. 

Според нея пример за политическа зависимост на комисията са действията срещу Румен Гайтански - Вълка и това срещу Андрей Гюров. ОЩЕ: Депутатите гласуват освобождаването на шефа на Антикорупционната комисия

Работата на КОНПИ след Славчев

Бориславова отбеляза, че с премахването на Славчев работата на комисията няма да бъде блокирана."Всъщност работата на комисията няма да бъде блокирана, но тя по същество не се различава по резултати от това, което наблюядавахме преди. За да има истинска антикорупционна комисия, трябва да бъдат приети правилата за избор на ново ръководство, които ние сме внесли в три поредни народни събрания.

Интересите на България за РСМ са защитени

Лена Бориславова коментира и обидните изявления към българите от страна на Северна Македония. "Това, което може да коментираме по казуса по Северна Македония, че е недопустим езика, който използва. Ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено, на база френското предложение, е достатъчно добро. Видя се, че въпреки критиките, които понесохме, в момента интересите на България са защитени", добави Бориславова. Според нея обаче политиците в Скопие отклоняват народа си от европейския му път. ОЩЕ: МВнР за обидите от Скопие: Няма да влизаме в подобен тон, уведомили сме партньорите за провокациите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес