Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ обвиниха Радев, че съсипва КСНС (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 17:53 часа • 1933 прочитания

ПП-ДБ обвиниха президента Радев, че съсипва Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), стана ясно по време на брифинг в парламента. 

Припомняме, че ържавният глава отказа да свика КСНС за войната в Израел, а направи среща със службите и премиера. Това пък доведе до председателски съвет в парламента, който също изслушва ръководителите на службите. ОЩЕ: Денков: Няма интрига със срещата при президента за сигурността (ВИДЕО)

"Президентът Радев на практика обезглави, демонстрира обезглававянето на българската система за изграждане на приоритети в областта на националната сигурност. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. ОЩЕ: Радев свика не КСНС, а среща за националната сигурност

Според него отказът на Радев да свика КСНС във формата, който е определен от Конституция и закон, означава отказ българската политическа институционална система да уеднаквява приоритетите в областта на националната сигурност по легитимен начин. ОЩЕ: Нинова призова президента да свика КСНС

По думите му това е изключително безотговорно и се прави в в името на неговите лични предпочитания да не се вижда с хора, които са му неприятни.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес