Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ обявиха, че местят срещата с Мария Габриел за петък, ГЕРБ: Чакаме ги утре

10 май 2023, 21:33 часа • 1957 прочитания

Планираната предварително среща на кандидата за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел с представители на втората формация на изборите ПП-ДБ предизвика задочен спор между тях.

По-рано тази вечер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" обявиха, че разговорите се преместват за петък, 12 май, късния следобед в зала „Запад“, за да могат в тях да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. От ПП-ДБ уточниха, че точният час ще бъде допълнително уточнен.

Малко по-късно от ГЕРБ обаче обявиха, че ще очакват представители на ПП-ДБ утре. "Във връзка с разпространено съобшение от ПП-ДБ, информираме че ръководството на ПГ на ГЕРБ - СДС и кандидатът за премиер Мария Габриел ще очакваме представителите на Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" утре в 10:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!", написаха на страницата си във Facebook от формацията на Бойко Борисов.

Припомняме, че Кирил Петков и Асен Василев са извън страната. Двамата участват в Трансатлантическия отбранителен форум, който се провежда в чешката столица Прага от 10 до 12 май. В дискусията за предизвикателствата, пред които е изправена сигурността на Запада след началото на руската война в Украйна, се провежда в присъствието на премиери, президенти, членове на правителства, евродепутати, депутати от национални парламенти, високопоставени военни, специални съветници и експерти от Европа, САЩ и Азия.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес