Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ: Новият вътрешен министър да махне чадърите, ако може (ВИДЕО)

27 август 2024, 12:51 часа • 770 прочитания

ПП-ДБ настояха новият вътрешен министър да ревизира кадровите промени, направени от Калин Стоянов в МВР. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов по време на брифинг в парламента. 

"Миналата година през август в един ден бяха сменени 16 областни директори на МВР. Оприличавам ги на чадъри. Сега, г-н Илков, очакваме от вас да махнете чадърите, ако може", призова Атанасов.

Чий е вътрешният министър?

Според него Бойко Борисов е посочил сегашния министър Атанас Илков. "Неговите съвети са ми ясни", заяви още Атанасов във връзка с днешния призив на Борисов партиите в парламента да си мерят приказките. ОЩЕ: Борисов посъветва Пеевски да се успокои и всички в парламента да си мерят приказките (ВИДЕО)

"Защо г-н Главчев не се насочи, не беше провел дискусии с по-широк кръг от хора. Защо не се насочи към Иван Демерджиев, към Вучков, към Йорданов - хора, които са доказали, че през годините имат някаква политическа автономия, а се насочи към човек, който е от близкия кръг на досегашния министър", коментира още Атанасов. 

Действия срещу купуването на гласове

От ПП-ДБ очакват действия от новия министър срещу купуването на гласове. "Стана ясно, че един МВР министър беше заменен с друг МВР министър с абсолютно същите зависимости, но ние решаваме, че това не може да бъде темата на деня. Темата на деня е, че вече имаме ясна дата за избори и ние трябва да се обърнем към хората. Няма как тази държава да напредне през служебни кабинети, служебни министри. Опира до хората, до гласуващите и до нещата, които ние трябва да им предложим, затова ПП-ДБ се фокусира към нуждите на хората, към безводието", коментира Петков. 

ПП-ДБ ще подпомогне МВР за рисковите секции

Божидар Божанов от своя страна отчете, че ПП-ДБ очакват МВР да работи главно за борба срещу изборните престъпления. "Също така ние ще предоставим информация на МВР за рисковите секции, които сме идентифицирали, за да подпомогнем постигането на честни избори. Кой е министър на вътрешните работи, за нашите гласове няма значение. Ние нашите гласове ги получаваме на база нашите програми и приоритети, но за да има усещане за честни избори в страната и хората да не се демотивират, това е работа на МВР да се справи с тези престъпления. ОЩЕ: Вторият кабинет "Главчев" положи клетва (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес