Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ не са обсъждали оставката на Хинков: Божанков за политическите сътресения

07 декември 2023, 08:32 часа • 1424 прочитания

В нашата парламентарна група не е разискван въпроса за оставката на министър Христо Хинков. Това, което каза Асен Василев, не е новост, казвал го е и преди. Той трябва да даде пояснение какво е имал предвид. Позицията на премиера е ясна – това уволнение си е в неговата компетенция. Това каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Хинков защити решението си за "Пирогов", съгласувал го с премиера и Костадин Ангелов

Попитан чия номинация е Христо Хинков, Божанков каза, че не знае. „Но ние настояваме са одити на всички болници. Знаем от години, че има големи проблеми в здравеопазването“, каза депутатът от ПП-ДБ.

Божанков беше категоричен, че не е добре всеки ден да има спорове за политики и назначения. „Спешно трябва да се фокусираме върху бюджета и Конституцията, а не върху назначенията и регулаторите“, каза той.

Важните теми

Според него промяната в конституцията ще се случи до края на годината, реалистично било и влизането ни в Шанген, а в еврозоната до година, година и половина.

"До Нова година приемаме Конституцията. След това започваме да изработваме механизма за регулаторите. Водещ принцип е, че всяко назначение трябва да е обсъдено, а биографията на всеки кандидат трябва да е безспорна", заяви Божанков.

"Имаме полезен ход - България в Шенген и това да стане до края на годината. Този кабинет ще вкара България в Шенген", убеден е Божанков. Другият полезен ход бил - България в еврозоната с хоризонт година, година и половина.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес