Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ искат изслушване на Главчев в парламента за Сребреница

30 май 2024, 17:11 часа • 1364 прочитания

ПП-ДБ внасят искане за изслушване на Главчев за Сребреница в Народното събрание още утре. Това обяви в социалната мрежа "Фейсбук" съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Народното събрание може да бъде свикано по искане на една пета от народните представители, с какъвто брой депутати ПП-ДБ разполагат. В този случай правилникът предвижда председателят на парламента да насрочи заседание в 7-дневен срок, независимо дали депутатите са във ваканция или не. 

"Срам ме е, че Главчев по заръка на Борисов, искал да не подкрепим резолюцията, на която България е съавтор. Огънал се е на Сърбия и на Русия. Това не е правителството на европейска България. Нашето правителство трябва да има гордост и достойнство", смята Кирил Петков. 

Той поздравява българския представител в ООН Лъчезара Стоева, която с воля и професионализъм според него ни е спасила от международен резил. ОЩЕ: Кабинетът "Главчев" с първа позиция за скандала "Сребреница"

Казусът със Сребреница

Припомняме, че вчера сайтът за разследваща журналистика Bird.bg публикува в профила си във Фейсбук документ, според който служебният премиер Димитър Главчев е разпоредил на постоянното ни представителство в ООН да гласува с "въздържал се". "Чест прави на представителката ни в ООН, че не се е поддала на натиска", пише Bird, без да уточнява откъде има документа - най-вероятно от свои вътрешни източници. Сайтът прави връзка със Сретен Йосич като инструмент от страна на Вучич за оказване на натиск върху България относно Сребреница. ОЩЕ: ГЕРБ се разграничи от позицията на Димитър Главчев за клането в Сребреница

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес