Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

19 април 2024, 16:30 часа • 3167 прочитания

"Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която впоследствие започва да се разпада и те се чудят как да си удържат сделката. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента. 

Той обърна внимание, че външният министър се е изказал с проруска риторика. "Да, Даниел Митов има нормална и европейска визия за външната политика, но явно е имало договорка. Сега изведнъж президентът пита къде е неговата част от договорката", заяви Петков. 

"Между президента и премиера ще продължи диалогът. Това е интересно, защото г-н Радев твърдеше, че не може да има, каквото и да е отношение към състава. Сега вече няма консултации, а се оказва, че Радев има отношение към състава", коментира Христо Иванов. Той попита как президентът е нямал правомощия да не назначи Калин Стоянов, но е имал за външния министър. ОЩЕ: Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

"Боташ", ГЕРБ, Радев и архитектурата на кабинета

Кирил Петков посочи, че ГЕРБ бранят служебния кабинет на Радев с невнасянето на доклада за "Боташ". "Защо?", попита Петков. 

Съпредседателят на ПП-ДБ каза още ,че енергийният министър е човекът на "Турски поток". Тази зад евроатлантическа кожа, зад която се крие Борисов, прозира сделка за енергийния министър, за Сарафов и неговия заместник, сделка с Радев и сделка за "Боташ", коментира Петков.

ПП-ДБ смятат, че участието на Сарафов в служебния кабинет е уредено с правосъдния министър Мария Павлова. 

На въпрос дали ще могат след изборите да си говорят, Христо Иванов отговори, че това зависи от ГЕРБ. "Дали ГЕРБ ще позволи да бъдат вкарани в сглобка, която Пеевски в момента програмира с тази скрита архитектура на служебното правителство",  смята Иванов. Според него тази сглобка включва Пеевски, прокуратурата и Радев и кръгове около него. ОЩЕ: Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес