Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Порожанов не се притеснява от проверки за дейността му в ДФЗ

19 април 2019, 20:12 часа • 3473 прочитания

"Не се притеснявам от проверки. Според мен, по-притеснителен е фактът, че част от къщите за гости на ДФ „Земеделие“ не са използвани по предназначение". Това обяви пред журналисти земеделският министър Румен Порожанов след разкритията за злоупотреби в ДФ „Земеделие“ във времето, в което той е бил начело на фонда, предаде "Дарик".

„Няма как Фондът да провери всяка една къща. Имаме 700 къщи за гости. Темата, че не се използват по предназначение беше поставена преди време. Още тогава - някъде към 2016 година, от фонда качихме на страницата си, всички къщи за гости с информация за това как, къде и кога са направени.

Целта беше гражданите да се запознаят с тези имоти и там, където те не се използват по предназначение да бъде съобщено и съответно проверено“, коментира министърът и допълни, че ДФ „Земеделие“ проверява на база риск-анализ и сигнали.

„Докато съм бил във фонда е нямало сигнал срещу Александър Манолев“, разкри Порожанов и заяви, че не познава Ана Димитрова 0 собственикът на фирма „Агротрейд“. „Има проверка, която трябва да установи всичко.

Това, което може да се установи на първо четене, е, че обектът не е използван по предназначение. Доколкото знам, фондът е изпратил разследване по случая“, допълни още министърът.

По-рано днес стана ясно, че Окръжната прокуратура в Благоевград започва досъдебно производство за извършено престъпление по случая с вече бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев за злоупотреби с евросредства, разкри в Бургас говорителят на главния

Манолев подаде оставка, след като Върховна касационна прокуратура започна проверка по повод медийни публикации, в които се твърди че има вила в района на Сандански с минерален басейн, изградена с пари от европроект.

Според публикациите, вилата на Манолев е изградена като къща за гости, финансирана с 400 хиляди лева по програмата за селските райони чрез ДФ „Земеделие“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес