Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Попова: Елитите имат притъпена социална чувствителност

25 януари 2015, 10:05 часа • 17930 прочитания

Има две неща, за които вече е крайно време да заговорим - бедността на хората и притъпената чувствителност на елитите. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БТВ.

Тя призова да се помисли да се свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) към държавния глава, на който да бъдат обсъдени въпросите на социалната политика.

Като пропуски в управлението на страната в последните 20-тина години тя набеляза недостатъчното развитие на регионите, недостатъчните усилия за интегриране на малцинствата. Освен това Попова подчерта, че научният потенциал на България не се използва, липсва цялостна визия и структурна реформа.

Вицепрезидентът сподели също, че й става мъчно и чувството й за национално достойнство е накърнено, когато страната ни се представя като най-бедната в ЕС.

Попова увери, че няма разнобой на „Дондуков” 2, въпреки че на много хора би им се искало да е така. Тя бе категорична, че с президента Росен Плевнелиев гледат в една посока, макар понякога да са на различни мнения.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес