Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Попов: В програмата е записано разговори с всички доставчици, включително "Газпром"

19 юли 2022, 08:14 часа • 1427 прочитания

В управленската програма ясно и категорично записахме започването на разговори с всички възможни доставчици, включително и "Газпром". Така че стъпваме на програмата, с която всички се съгласихме. Това каза депутатът от „БСП за България” Филип Попов в ефира на Нова телевизия.

"Абсолютно коректни сме били по отношение на проекта ни за гласуване и с хартиена бюлетина, но такива условия няма да бъдат поставяни днес, защото това не е залегнало в управленската програма", категоричен бе той.

"Въпрос на политическа отговорност е дали третият мандат ще бъде реализирам. От това ще зависи България да премине през кризата", каза Попов. 

По думите му с „Демократична България“ винаги са намирали пресечната точка. „До този момент и ДБ, и ние, сме заявили, че трябва да се направи всичко възможно да се състави кабинет. Тази криза няма как да се премиен със служебен кабинет. Намирали сме разбирателство с ДБ, надявам се и сега да намерим“, каза той.

Попов заяви, че първият етап от преговорите ще е по отношение на политики и управленски програми.

„За нас е важно България да излезе от тази криза. Поемаме своята отговорност. Един експертен кабинет не би могъл да носи политическа отговорност“, каза той.

„Предстоят преговори относно състава на бъдещия Министерски съвет и фигурите в него. Егото трябва да отиде на втори план и напред да излязат бъдещето на страната и преодоляване на кризите“, категоричен бе Попов. 

ОЩЕ: Глас от ПП: Асен Василев остава нашият кандидат за премиер

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес