Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолози: Правителство вероятно ще има с втория мандат

02 май 2023, 21:12 часа • 2027 прочитания

„Фактът, че ПП-ДБ оповестяват състава на кабинет в рамките на срока, даден им от ГЕРБ, означава, че правят стъпка към постигане на съгласие. За това говори и фактът, че те ще отстъпят и няма да искат ръководни постове в парламентарните комисии. Това е представата на ПП за кабинет“. Това заяви политологът Румяна Коларова в предаването „Челюсти” по Нова нюз. Според нея много важно е кои ще са заместник министрите.

„Ясно е, че Асен Василев ще играе ключова роля, а акад. Николай Денков ще бъде „златният пръст” на Кирил Петков. До този момент не съм видяла ход на акад. Денков, който да показва, че той има автономна роля”, каза тя, като предвиди, че ще има буквално ежечасна комуникация между Денков и Петков.

Според Стойчо Стойчев има договорка за съставяне на кабинет, направена по-рано и сега тя се облича във форма, смилаема за избирателите, най-вече на ПП, които подобна колаборация много трудно биха приели. "Сигурно няма да има подялба на местата в правителството, сигурно ще си стиснат местата за нещо различно. Сигурно ще има други имена, по-близки до ГЕРБ", обясни политологът. По думите му "сега доброто и злото си правят кабинет".

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес