Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолози: ПП-ДБ и ГЕРБ остават заедно и в местната власт

30 октомври 2023, 08:28 часа • 3832 прочитания

Политологът Ружа Смилова заяви, че е очевидно, че ГЕРБ губят позиции в София. Сагата с машинното гласуване мобилизира електората на ПП-ДБ, Спаси София, за да подобрят резултата си на местните избори, отчете тя в студиото на bTV. 

Още: Бивш шеф на ЦИК пита кой изключи машините

Ще има ли мнозинство в Столичния общински съвет?

Вотът за Ваня Григорова не се дължи само на лявата популистка реторика, а отговаря на теми, които дълги не присъстваха в публичното пространство. Григорова бе лидера и на протестния вот в София, така че е нормално да капитализира и от това, посочи Ружа Смилова.

На Смилова и е интересно дали ще се постави нов рекорд относно недействителните бюлетини на местните избори.

Още: ПП-ДБ бие здраво по райони в София, "Възраждане" се надяваше за кратко за кмет

Политологът проф. Светослав Малинов добави ,че резултатите от местните избори показват, че нещата се стабилизират. Коалиционното правителство укрепва позициите си – не че се обичат повече, но се вижда, че няма нова формула за управление сред българските избиратели. ПП-ДБ и ГЕРБ продължават да бъдат заедно и в местната власт, посочи проф. Малинов.

Бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски заяви, че заради махането на машинното гласуване, поне 60 000 гласа са били отнети от кандидата за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Още: Доц. Наталия Киселова: Оспорване на избора може да има, но не заради отказа от машини

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес