Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог за "Главчев 2": Президентът надделя, направо "затвори гейма"

26 август 2024, 21:46 часа • 2000 прочитания

Румен Радев надделя, направо „затвори гейма” с абсолютно ясни аргументи. Това коментира пред Нова телевизия политологът Любомир Стефанов относно действията на президента, който настоя вътрешният министър в служебното правителство да бъде сменен. Припомняме, че миналата седмица държавният глава отказа да подпише указа за кабинет на Горица Кожарева заради името на Калин Стоянов.

Още: Радев одобри втория кабинет "Главчев": Кой е вътрешен министър?

„Добре е като утихнат нещата КС да разгледа случая и за в бъдеще да знаем как се процедира. Радев беше в рамките на закона. Стана ни навик от криза в криза. Той се опита да задвижи в желана от него посока. Това беше тълкувано от някои като добър знак, а от други като намеса и прекрачване на правомощията”, обясни експертът.

Още: Не успя да излезе от сянката на Пеевски: Божидар Божанов за втория кабинет на Главчев

По думите му, за да се състави редовно правителство след 27 октомври българските политици трябва да започнат да се държат като национални лидери и да поемат отговорност. „Да кажат на избирателите си следващото правителство ще е коалиционно и в него можем да дойдем с това и това”, допълни Стефанов.

Още: Как ще действат Доган и Пеевски: Анализ на Любомир Стефанов (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес