Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог: Ако Гешев прави партия, трябва да побърза

17 юни 2023, 18:33 часа • 2433 прочитания

Ако Иван Гешев има намерение да влиза в политиката, трябва да побърза. Такъв анализ направи политологът проф. Огнян Минчев пред Нова нюз.

"Всичко зависи от динамиката, с която би подходил към този въпрос. Сега е подал молба да бъде назначен като прокурор във ВКП - значи на този етап не смята да се включи в политически проект или да оглави такъв", коментира Минчев.

Иван Гешев е подал молба да бъде възстановен като прокурор във ВКП

"Но ако мине достатъчно време, през което да бъде забравен, неговият потенциал ще намалява. Ако има намерение да прави политическа кариера, трябва да побърза да я започне", категоричен бе политологът.

Възможен проект на президента, свързан с предстоящите местни избори, смята още той.

"Г-н Радев на практика управлява старанат през своите служебни правителства и през този период успя да събере около себе си корпоративни интереси, да си създаде кадрова банка навсякъде в основните центрове на стопанска и икономическа власт в страната, включително регионална, така че може да постигне успех със съветници и кметове, свързани с неговата властова база", коментира Минчев.

"От една страна, винаги е претендирал да заема ляво измерение в политическия спектър, от друга, лявото у нас е много стеснено и не мисля, че Радев ще е самоограничи там. Ще посегне на позиции на ГЕРБ и на други партии, стига да успее да мобилизира потенциала , който си създаде, смята професорът. Няма да придиря от коя страна на спектъра ще дойде подкрепа за президентски проект, добави Огнян Минчев.

 

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес